Tražeći tebe među zvijezdama.

29.07.2018.

...

Da te ima, bilo bi sreće.

Da te ima, studirala bi i možda bi obnavljala godinu i promijenila dva fakulteta i potajno bila zaljubljena u mladog asistenta i išla na kafe sa kolegama i prijavila se za razmjenu studenata i planirala budućnost i birala svoj posao iz snova.

Da te ima, zvala bi me da se pohvališ prvim položenim ispitom i strepila bi dok čekaš rezultate i govorila sve najgore o strogom profesoru i posudila moju haljinu za neku prezentaciju i prespavala jutarnja predavanja više puta nego je dopušteno.

Da te ima, diplomirala bi i učinila ponosnim i njih i mene i dobila bi mnogo cvijeća i možda bi bila srebrena ili zlatna značka i upisala bi master studij i željela više i nastojala postići sve što želiš i dati svoj doprinos onome što bi izabrala kao svoju struku.

Da te ima, možda uopće ne bi studirala nego bi radila i trošila novac na putovanja ili odjeću i uvijek bi me zvala da te izvučem iz škripca do neke naredne plate i voljela bi svoj posao ili bi ga promijenila prvi put kada te šefica naljuti jer ti se može.

Da te ima, možda bi imala djecu i ... Dovraga. Ne mogu.

Da te ima, ja bih te imala.
Tražeći tebe među zvijezdama.